Način pripreme
Odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti belanca u čvrst sneg uz dodatak šećera.
Umešati brašno, vanilin šećer i rendanu čokoladu.
Dobijenu smesu izliti u tepsiju koja je podmazana uljem i posuta brašnom.
Peći koru u rerni na 200 stepeti 15 minuta. Vruću koru preliti hladnim mlekom.
Nakon toga pripremiti fil tako što se umute žumanca sa šećerom, pa se u to doda puding i malo mleka. Ovu smesu zakuvati u preostalom ključalom mleku, a u vruć fil umešati margarin i belu čokoladu.
Kada se fil prohladi prebaciti ga u frižider da se dobro ohladi. U fil dodati šlag u prahu i mutiti mekserom oko 5 minuta pri čemu će smesa dobijati na volumenu.
Nakon toga u fil umešati i rendanu čokoladu.
Rasporediti fil preko kore i dekorisati rendanom čokoladom.
Kremaste staćatela kocke sa dve vrste čokolade su gotove.
Komentari