Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ćufte od ribe»Riblje ćuftice od karaša

Riblje ćuftice od karaša

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Riblje ćuftice od karaša
Fotografije: Juliya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sa kojim sosom ćete poslužiti ove ćuftice od karaša?"

Potrebni sastojci

  • karaš - 600 g
  • jaje - 1 komad
  • beli hleb - 4 kriške (natopljene i oceđene)
  • mladi luk - 3 stabljike
  • peršun - nekoliko grančica
  • majčina dušica - 1 kašičica (izmrvljena)
  • prezle - oko 4 kašike za uvaljivanje
  • ulje - za prženje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite karaše.

Da biste uklonili miris iz ribe (ako je potrebno), ostavite je nekoliko sati u slanoj vodi ili u vodi sa sirćetom.

Operite ribu, uklonite velike kosti i isecite je na komade.

Meso dobro sameljite u blenderu, kuhinjskom robotu ili 2-4 puta mašinom za mlevenje mesa da se sitne kosti dobro samelju.

Dodajte hleb, jaje, začine, umesite smesu i stavite u frižider na sat vremena.

Izvadite smesu za riblje ćuftice iz frižidera, oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u prezle i propržite sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: