Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Veoma mekana posna pogača sa kvascem

Veoma mekana posna pogača sa kvascem

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Veoma mekana posna pogača sa kvascem
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Komad tople mekane pogače iz rerne, parče sira i šta nam više treba?"

Potrebni sastojci

  • svež kvasac - 20 g
  • brašno - 300 g
  • voda - 200 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji pet minuta.

Dodati par kašika brašna, ulje, so, izmešati te uz postepeno dodavanje brašna zamesiti mekše testo.

Testo odmah izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i formirati oblik lopte.

Dlanovima razviti testo te prebaciti u tepsiju obloženu pek-papirom.

Rukama razvući testo do ivica tepsije te izbockati viljuškom.

Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.

Za to vreme pogača naraste.

Staviti tepsiju u rernu i posnu pogaču peći pet minuta, pa smanjiti temperaturu na 180 stepeni, te peći još petnaestak minuta.

Veoma mekanu posnu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, uviti u kuhinjsku krpu, ostaviti da se prohladi te poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: