Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija sa kobasicom i povrćem

Janija sa kobasicom i povrćem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Janija sa kobasicom i povrćem
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Praktična domaćica zna kako da spremi bogato jelo za celu porodicu samo za pola sata"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • povrće - 400 g, miks
  • ljutenica - 1 - 2 supene kašike
  • masline - 10 - 15 komada
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite luk i povrće. Kobasicu naseckajte na kolutiće i dodajte je u tiganj.

Kada se uprži, dodajte ljutenicu, brašno, crni biber, čubar i so po ukusu.

Dodajte masline, sipajte vodu i ostavite janiju da ključa otprilike 35 minuta.

Pospite sitno seckanim peršunom.

Janija sa kobasicom i povrćem je gotova.

Ukusno i mirisno jelo koje podseća na drugo naše jelo - pasulj sa kobasicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: