Način pripreme
Očistimo pastrmku i operemo je. Ostavljamo je da se ocedi u đevđiru. Spolja i iznutra je posipamo s malo soli i crnog bibera i ostavljamo da se začini na 15-20 minuta.
Za to vreme pomešamo senf, limunov sok, maslinovo ulje i začin za ribu u kašicu. Uključujemo rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Oljuštimo glavicu belog luka od spoljašnjih listova i stavljamo na komad aluminijumske folije. Posipamo solju i maslinovim uljem i zatvaramo folijom paketić.
Kašicom od senfa mažemo pastrmku iznutra i spolja. U stomak stavljamo grančicu ruzmarina.
Prebacujemo je na papir za pečenje i oblikujemo paketić. Stavljamo je u tepsiju zajedno sa glavicom luka upakovanom u aluminijumsku foliju.
Pečemo u rerni na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom otprilike 35 minuta.
Poslužujemo pečenu ribu dok je topla, zalivenu sosom odvojenim na papiru za pečenje, garniranu ispečenim belim lukom.
Pastrmka sa senfom je veoma ukusna.