Način pripreme
Jedna glavica kromid luka se sitno ansecka i pomeša sa mlevenim mesom, jajetom i začinima - solju, crnim biberom i kuminom. Pomeša se i oblikuju se male ćufte.
U dublju šerpu se sipa ulje i prže se ćuftice.
Vade se iz tanjira i u istoj masnoću redosledom se propržavaju druga glavica naseckanog kromid luka, prazuluk, šargarepe naseckane na kockice, sitno naseckane paprike, na kraju se dodaje celer i naseckani krompir.
Sipa se teleći bujon i čorba se ostavlja da ključa 30-40 minuta. Zatim se uzima malo bujona i kada se malo ohladi, u njemu se rastvara brašno i aleva paprika.
U tankom mlazu se sipa uz neprestano mešanje u zimskoj čorbi, u nju se ubacuju i ćuftice i ostavlja se da malo vri 7-8 minuta, nakon čega se skida sa ringle.
Dodaju se začini po ukusu - so, crni biber, kumin i đumbir.
Pre serviranja čorba se posipa peršunom i naseckanim čenovima belog luka.
Zimska čorba sa ćufticama je mnogo ukusna.
Ukoliko želite da čorba bude malo gušća, prosto napravite jelo sa ćufticama.