Nešto kao musaka

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Nešto kao musaka
Fotografije: Boki Lazic
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Uživajte u još jednoj varijaciji na temu musaka"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • so - 1 k.k.
  • bosiljak - 1 k.k.
  • maslinovo ulje - 1 s.k.
  • mlevena paprika - 1 k.k.
  • luk - 1 kom.
  • so - 1 k.k.
  • biber - 1 k.k.
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
  • mleveno meso - 600 g
  • edamer - 300 g
  • paradajz - 2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti i iseći na kolutove. Luk iseckati na manje delove. U pleh dublji staviti krompir i dodati začine so, bosiljak, maslinovo ulje i mlevenu papariku.

Peći u rerni dok se dinsta luk. Luk staviti u tiganji posoliti da se prodinsta na maslinovom ulju. Dinstati luk deset minuta i dodati mleveno meso i biber. Dinstati još deset minuta.

Izvaditi pečen krompir iz rerne i dodati mleveno meso po krompiru. Narendati edamer i staviti preko mlevenog mesa. Iseći paradajz i staviti na sir. Peći na 180 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: