Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Posne buhtle sa pekmezom od kajsija

Posne buhtle sa pekmezom od kajsija

IrenaIrena
Početnik
16929631
Posne buhtle sa pekmezom od kajsija
Fotografije: Irena
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Odlična popodnevna užina za popodnevnu kaficu sa porodicom ili prijateljima. Poziv na kafu nećemo odbiti"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 40 g
  • voda - 400 ml
  • šećer - 100 g
  • brašno - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 prstohvat
  • margarin za kolače - 100 g
  • pekmez od kajsija - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu sipati u šerpicu i zagrejati. U mlaku vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti da nadođe.

U činiji pomešati brašno, so, ulje i nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo, a po potrebi dodati malo brašna ili vode. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.

Kada testo udvostruči svoju veličinu prebaciti ga na sto posut brašnom. Razvući testo oklagijom u obliku pravougaonika i iseći ga na kockice. Na svaku kockicu staviti po kašičicu pekmeza od kajsija.

Svaku kockicu umotati u lopticu. Margarin staviti u šerpicu i otopiti ga na umerenoj temperaturi. Svaku lopticu umočiti u margarin i rasporediti ih u pleh podmazan uljem i posut brašnom.

Ostaviti da još malo narastu, a rernu zagrejati na 200 stepeni. Buhtle peći dok ne porumene, pa ih prekriti krpom. Po želji se mogu posuti šećerom u prahu.

Prijatno uz posne buhtle sa pekmezom od kajsija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: