Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Kesadilja sa piletinom i kukuruzom

Kesadilja sa piletinom i kukuruzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Kesadilja sa piletinom i kukuruzom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Kesadilja sa piletinom i kukuruzom koju možete spremiti sa mlevenim mesom, svinejtinom, teletinom ili svime zajedno"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • kuvani kukuruz - otprilike 1/4 šolje, konzerva
  • pileće meso - 200 g, kuvano ili pečeno
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i paprika se očiste i naseckaju. Stavljaju se u tiganj i zaprže se. U njih se dodaje paradajz naseckan na kockice i kuvani kukuruz.

Nadev se meša dok tečnost malo ne ispari i prebacuje se u drugu posudu.

Tiganj se očisti i podmaže. U njega se stavlja tortilja.

Kratko se zapeče i okreće se. Uzima se nadev i raspoređuje se u jednu i po.

Stavlja se naseckano pečeno pileće meso i posipa se sa malo izrendanog kačkavalja, nakon čega se pogača zatvara.

Malo se sačeka da se kačkavalj istopi i kesadilja se okreće na kratko i sa druge strane.

Servira se odmah, rasečena na dva dela po sredini sočna kesadilja sa piletinom i kukuruzom.

Ako ste ljubitelji meksičke hrane, obavezno orobajte naše recepte za empandi i buritos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: