Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Losos sa glazurom od pomorandže

Losos sa glazurom od pomorandže

ZoriZori
Guru
8982905k
Losos sa glazurom od pomorandže
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
3
"Losos sa glazurom od pomorandže je samo šlag na torti"

Potrebni sastojci

  • losos - 600 g file
  • so - himalajska, po ukusu
  • smeđi šećer - nekoliko prstohvata
  • biber - po ukusu
  • pomorandža - 1/2 komada
  • majčina dušica - 1 prstohvat, suva
  • bosiljak - 1 - 2 prstohvata, suv
  • ruzmarin - 1 prstohvat, suv
  • čili - 1 - 2 prstohvata, grubo mleven (opciono)
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Fileti lososa se operu i čiste pincetom ako ima preostalih kostiju. Koža se ostavlja.

Isecite na komade i pospite solju, biberom, prstohvatom smeđeg šećera i suvim fino mlevenim mediteranskim zelenim začinima po ukusu (ruzmarin, bosiljak, majčina dušica). Po želji možete dodati i grubo mleveni čili. Na kraju poprskajte sokom od pola pomorandže i 1 kašikom maslinovog ulja.

Losos se ostavi da se začini pola sata.

Maslac i 1 kašika maslinovog ulja se zagreju u tiganju. Fileti lososa se stavljaju u zagrejanu masnoću sa kožom nadole oko 6 minuta, zatim se okreću i prže još 2 minuta na nižoj temperaturi.

Ako odlučite da pripremite lososa u rerni, zagrejte rernu na 160 stepeni sa ventilatorom ili na 180 stepeni sa uključenim gornjim i donjim grejačem. Pecite 15 minuta.

Losos sa glazurom od pomorandže je spreman! Piće je po vašem ukusu!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: