Način pripreme
Tofu sir se nasecka na kriškice i marinira se u soja sosu sa đumbirom u prahu.
Pirinač se skuva prema uputstvima na pakovanju. Ostavlja se da se malo ohladi otprilike 10 minuta, začinjava se sa 1/2 kašičice soli, 2 supene kašike pirinčanog sirćeta, 2 kašičice šećera i izmeša.
Listovi Nori kora se seku na 4 trake po dužini i nakon toga svaka traka - na 3 kraće - ukupno se dobija 24 komada.
Marinirani tofu sir se zaprži na malo zagrejanog ulja sa obe strane da bude zlatkasto. Kada je gotovo, u njega se sipa polovina marinade i protrese se kako bi se lepo upilo. Kriška se okreće sa druge strane i isto se ponavlja sa ostalom marinadom.
Krastavac, šargarepa i avokado se seku na trakice.
Za pripremu rolnica uzima se 1 list pirinčanog papira i lepo se namoči sa obe strane - može u širokoj posudi sa vodom ili direktno na česmi. Stavlja se u tanjir ili na glatku površinu sa hrapavom stranom okrenutom na dole. Ubrzo nakon toga će veoma omekšati i izgledaće kao da se zalepio za površinu - to je normalno, ne postoji ništa zabrinjavajuće.
U centar se stavlja 1 komadić nori kora sa slatkom stranom okrenutom na dole, po njoj se raspoređuje 1 sloj pirinča, odozgo se stavlja 1 komadić tofu sira, zatim avokado, šargarepa, krastavac, sos i ponovo komad nori kora, ali sa hrapavom stranom okrenutom na dole.
Hvata se donja strana pirinčanog papira i stegnuto se prebacuje na sastojke u sredini. Uvijaju se na istni način dva bočna dela i na kraju poslednji na vrh.
Na ovaj način se uradi sa svim sastojcima.
Gotove suši rolnice se pospaju susamom i zapržavaju se na malo zagrejanog ulja sa obe strane dok ne postanu blago hrskave.
Suši rolnice sa tofu sirom u pirinčanom papiru se serviraju sa soja sosom za umakanje.