Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Suši»Suši rolnice sa tofu sirom u pirinčanom papiru

Suši rolnice sa tofu sirom u pirinčanom papiru

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k279
Suši rolnice sa tofu sirom u pirinčanom papiru
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
23/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Suši rolnice sa tofu sirom u pirinčanom papiru se serviraju sa soja sosom za umakanje i uz veoma dobro raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • suši pirinač - 200 g
  • pirinčano sirće - 2 supene kašike
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • nori kore - 2 lista
  • pirinčani papir - 12 listova
  • tofu sir - 300 g
  • soja sos - 3 supene kašike
  • đumbir u prahu - 1 prstohvat
  • krastavac - 1/3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • avokado - 1.5 komad
  • sos - majonez ili meki krem sir (Filadelfija)
  • susam
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tofu sir se nasecka na kriškice i marinira se u soja sosu sa đumbirom u prahu.

Pirinač se skuva prema uputstvima na pakovanju. Ostavlja se da se malo ohladi otprilike 10 minuta, začinjava se sa 1/2 kašičice soli, 2 supene kašike pirinčanog sirćeta, 2 kašičice šećera i izmeša.

Listovi Nori kora se seku na 4 trake po dužini i nakon toga svaka traka - na 3 kraće - ukupno se dobija 24 komada.

Marinirani tofu sir se zaprži na malo zagrejanog ulja sa obe strane da bude zlatkasto. Kada je gotovo, u njega se sipa polovina marinade i protrese se kako bi se lepo upilo. Kriška se okreće sa druge strane i isto se ponavlja sa ostalom marinadom.

Krastavac, šargarepa i avokado se seku na trakice.

Za pripremu rolnica uzima se 1 list pirinčanog papira i lepo se namoči sa obe strane - može u širokoj posudi sa vodom ili direktno na česmi. Stavlja se u tanjir ili na glatku površinu sa hrapavom stranom okrenutom na dole. Ubrzo nakon toga će veoma omekšati i izgledaće kao da se zalepio za površinu - to je normalno, ne postoji ništa zabrinjavajuće.

U centar se stavlja 1 komadić nori kora sa slatkom stranom okrenutom na dole, po njoj se raspoređuje 1 sloj pirinča, odozgo se stavlja 1 komadić tofu sira, zatim avokado, šargarepa, krastavac, sos i ponovo komad nori kora, ali sa hrapavom stranom okrenutom na dole.

Hvata se donja strana pirinčanog papira i stegnuto se prebacuje na sastojke u sredini. Uvijaju se na istni način dva bočna dela i na kraju poslednji na vrh.

Na ovaj način se uradi sa svim sastojcima.

Gotove suši rolnice se pospaju susamom i zapržavaju se na malo zagrejanog ulja sa obe strane dok ne postanu blago hrskave.

Suši rolnice sa tofu sirom u pirinčanom papiru se serviraju sa soja sosom za umakanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: