Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Jaja na panađurski način sa ceđenim kiselim mlekom

Jaja na panađurski način sa ceđenim kiselim mlekom

ažurirano:
Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Jaja na panađurski način sa ceđenim kiselim mlekom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Omiljena jaja na panađurski način su ukusnija sa ceđenim mlekom."

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • sir - 150 g
  • ceđeno kiselo mleko - 400 g
  • beli luk - 1 glavica
  • ulje - 40 ml
  • so - po ukusu
  • bugarski luk - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mleko, dodajte izmrvljeni beli luk sa prstohvatom soli i izmrvljeni sir, promešajte i podelite u 2 tanjira.

U tiganju sa premazom protiv lepljenja zagrejte ulje i umutite jaja. Stavite poklopac na tiganj i kada su jaja dobila veo, izvadite ih i rasporedite među tanjire na smesu sa mlekom.

Na preostaloj masnoći kratko propržite alevu papriku (pazite da ne zagori) i prelijte jaja.

Posolite po ukusu, pospite biberom, bugarskim lukom i po želji ljutom alevom paprikom. Probajte ova jaja ina panađurski način, veoma su ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: