Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Jaja na panađurski način sa ceđenim kiselim mlekom

Jaja na panađurski način sa ceđenim kiselim mlekom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Jaja na panađurski način sa ceđenim kiselim mlekom
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Omiljena jaja na panađurski način su ukusnija sa ceđenim mlekom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • sir - 150 g
  • ceđeno kiselo mleko - 400 g
  • beli luk - 1 glavica
  • ulje - 40 ml
  • so - po ukusu
  • bugarski luk - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mleko, dodajte izmrvljeni beli luk sa prstohvatom soli i izmrvljeni sir, promešajte i podelite u 2 tanjira.

U tiganju sa premazom protiv lepljenja zagrejte ulje i umutite jaja. Stavite poklopac na tiganj i kada su jaja dobila veo, izvadite ih i rasporedite među tanjire na smesu sa mlekom.

Na preostaloj masnoći kratko propržite alevu papriku (pazite da ne zagori) i prelijte jaja.

Posolite po ukusu, pospite biberom, bugarskim lukom i po želji ljutom alevom paprikom. Probajte ova jaja ina panađurski način, veoma su ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: