Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Medenjaci bez glutena sa lešnicima i borovnicama

Medenjaci bez glutena sa lešnicima i borovnicama

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12427341
Medenjaci bez glutena sa lešnicima i borovnicama
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusni medenjaci za sve koji vole da grickaju, ali pate od intolerancije na gluten"

Potrebni sastojci

  • heljdino brašno - oko 2 šolje
  • lešnici - 1 šolja, mleveni
  • borovnice - 1 šolja, sušene
  • jaja - 5 komada
  • med - 1 šolja
  • ulje - 1/2 kašičice
  • cimet - 2 kašičica cimeta u prahu ili ekstrakt
  • karanfilić - 1 kašičica u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca i žumanca su odvojena. Belanca umutite u sneg. Umutiti žumanca sa medom, uljem, lešnicima, borovnicama, cimetom, karanfilićem i 1 šoljom brašna.

Uz pažljivo mešanje dodavati belanca i još brašna dok se ne dobije polutvrdo testo.

Razvijte testo oklagijom na oko 1 cm. Čašom ili odgovarajućim kalupom isecite medenjake.

Pecite 25-30 minuta na 180 stepeni. Slatko, odlično za ljude koji ne podnose gluten!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: