Medenjaci bez glutena

Medenjaci bez glutena
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Nula procenta glutena i 100 procenta neverovatnog ukusa - bezglutenski medenjaci su jednostavno super i za goste i za bližnje"

Potrebni sastojci

  • med - 2 kašike
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • šarlan - 1/2 šolje (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • bezglutensko brašno - 500 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet - 2 prstohvata
  • karanfilić - 1 prstohvat
  • kardamon - 1 prstohvat
  • Za lepljenje
  • marmelada od šipka - 4 kašike
  • maslac - 1 kašika, meki
  • šećer u prahu - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja i šećer u prahu. Dodajemo med, cimet, karanfilić. kardamon, prašak za pecivo i šarlan.

Mešamo i postepeno dodajemo brašno.

Zamesimo meko lepljivo testo. Od njega otkidamo po malo i oblikujemo loptice.

Poređamo ih u posudu za pečenje, koju smo prethodno pokrili papirom za pečenje.

Pečemo medenjake na 180 stepeni oko 10 minuta dok ne budu blago zlatasti.

Izvadimo medenjake i ostavljamo da se potpuno ohlade.

U posudici pomešamo marmeladu od šipka, maslac i šećer u prahu.

Ovom smesom slepimo medenjake dva po dva u poređamo ih u tanjir.

Uvijamo ih čvrsto prozračnom folijom u ostavljamo medenjake bez glutena da odstoje do sledećeg dana, jer postaju uksuniji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: