Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Medena torta sa domaćim čokoladnim kremom

Medena torta sa domaćim čokoladnim kremom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Medena torta sa domaćim čokoladnim kremom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Medena torta sa domaćim čokoladnim kremom - praznik za male i velike."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kravlji maslac - 50 g
  • šećer - 150 g
  • med - 100 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • za krem
  • kisela pavlaka - 600 g (20%)
  • čokolada - 300 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 70 g
  • kravlji maslac - 30 g, meki
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte maslac, med i sodu.

Stavite posudu na vodenu paru i mešajte smesu otprilike 15-20 minuta.

Skinite posudu sa ringle i dodajte brašno u delovima.

Umesite testo i podelite ga na 9 deova, uvijte ih u foliju i stavite u frižider na otprilike sat vremena.

Za to vreme zagrejte mleko sa šećerom dok se ne istopi.

Izlomite čokoladu u posudu i zalijte je vrućim mlekom.

Nakon otprilike 1 minutu mešajte dok se ne dobije glatka homogena smesa.

Dodajte maslac i izmešajte.

Kada se čokoladna smesa ohladi do sobne temperature, stavite je u frižider.

Razvijte svaki komad u okruglu i tanku koru, izbockajte na nekoliko mesta viljuškom i pecite u rerni na 190 stepeni otprilike 3 minute.

Pomoću noža isecite krajeve i sameljite ih u blenderu.

Za krem treba da pomešate kiselu pavlaku i ohlađenu čokoladnu smesu.

Dodajte malo po malo kisele pavlake u čokoladnu smesu i mešajte.

Sastavite medenu tortu tako što poređate kore jednu na drugu i mažete ih kremom.

Pokrijte tortu sa svih strana kremom i zatim mrvama.

Medenu tortu sa domaćim čokoladnim kremom stavite u frižider na 8 sati.

Ako čekate goste i želite da napravite savršenu tortu, pogledajte i naše druge slatke predloge za francusku seosku tortu ili tortu crveni somot.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: