Način pripreme
Pečurke punjene feta sirom i prepeličijim jajima - bogate ukusima i aromama. Neodoljivo ukusne!
Uklonite stablo pečuraka. Operite i posušite.
Pomešajte feta sir sa sitno naseckanim peršunom.
Pređajte pečurke u tepsiju podmazanu maslinovim uljem ili na papir za pečenje podmazan maslinovim uljem.
unutrašnjost pečuraka posolite i začinite crnim biberom. U svaku kapicu stavite po trakicu kravljeg maslaca, supenu kašiku paradajz pirea, supenu kašiku sitno naseckane šunke i smesu od feta sira sa peršunom. Viljuškom oblikujte udubljenje.
Razbijte po jedno jaje u malu posudicu i nakon toga ih sipajte u dubljenje od feta sira i peršuna. Punjene pečurke stavite u jako zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 15 minuta dok se jaje ne stegne.
Probajte pečurke sa picom sa ukusom paradajz pirea, sira, šunke i jaja od prepelice!
Sa pečurkama takođe preporučujemo da probate naše recepte za pečurke u maslacu, pečurke sa pirinčem ili ukusno pile sa pečurkama.