Način pripreme
Pileći batak odvajamo od kostiju i kože, isečemo na komade. Začinimo biberom i alevom paprikom. U tiganju sa dnom koje se ne lepi stavljamo kašiku maslinovog ulja i stavljamo meso. Pečemo sa obe strane i ostavljam ispod poklopca da se zaprži. Komade piletine vadimo iz tiganja na tanjir.
Paradajz izrenamo krupnije. U tiganj stavljamo kašiku maslinovog ulja, sitno iseckan luk, i beli luk nakon toga. Dinstamo i kad luk omekša dodajemo rendani paradajz.
Ostavljamo da se sos zgusne. Začinimo bosiljkom i biberom. Dodajemo i pileće meso. Kad isključimo rernu dodajemo rendani kačkavalj.
Promešamo lepo sos. Taljatele stavljamo u šerpu sa posoljenom vodom i kuvamo tri minuta. Vadimo i ostavljamo da se ocedi. Stavljamo na tanjir. Sipamo sos za testeninu sa piletinom preko taljatela. Posipamo rendanim parmezanom.
Taljatele sa piletinom i paradajz sosom - najukusnija testenina sa piletinom se pravi ovako!