Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa piletinom i paradajz sosom

Taljatele sa piletinom i paradajz sosom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Taljatele sa piletinom i paradajz sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Taljatele sa piletinom i paradajz sosom - najukusnija testenina se pravi ovako!"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 150 g, sveža testenina
  • pileći bataci - 1 komad
  • paradajz - 4 komada
  • kačkavalj - 50 g
  • parmezan - 50 g
  • bosiljak
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći batak odvajamo od kostiju i kože, isečemo na komade. Začinimo biberom i alevom paprikom. U tiganju sa dnom koje se ne lepi stavljamo kašiku maslinovog ulja i stavljamo meso. Pečemo sa obe strane i ostavljam ispod poklopca da se zaprži. Komade piletine vadimo iz tiganja na tanjir.

Paradajz izrenamo krupnije. U tiganj stavljamo kašiku maslinovog ulja, sitno iseckan luk, i beli luk nakon toga. Dinstamo i kad luk omekša dodajemo rendani paradajz.

Ostavljamo da se sos zgusne. Začinimo bosiljkom i biberom. Dodajemo i pileće meso. Kad isključimo rernu dodajemo rendani kačkavalj.

Promešamo lepo sos. Taljatele stavljamo u šerpu sa posoljenom vodom i kuvamo tri minuta. Vadimo i ostavljamo da se ocedi. Stavljamo na tanjir. Sipamo sos za testeninu sa piletinom preko taljatela. Posipamo rendanim parmezanom.

Taljatele sa piletinom i paradajz sosom - najukusnija testenina sa piletinom se pravi ovako!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: