Način pripreme
Zagrejati vodu, pa u nju staviti kvasac i posuti šećerom, a zatim ostaviti na toplom da kvasac nadođe.
U činiji pomešati brašno i so, dodati ulje i nadošli kvasac. Od navedenih sastojaka umesiti kompaktno testo, ukoliko se lepi dodati još malo brašna.
Od testa oblikovati loptu, posuti brašnom, pa pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Prebaciti naraslo testo na podlogu posutu brašnom i razvući ga oklagijom u oblik pravougaonika.
Testo premazati kečapom, posuti origanom po ukusu, a zatim i narendanim posnim tvrdim sirom.
Uviti testo u rolat, pa seći na kolutove debljine oko 5 cm. Pužiće rasporediti na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, pa na svaki staviti po kockicu margarina za kolače.
Posne pica pužiće peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok pecivo ne porumeni, pa ga malo prohladiti i poslužiti.