Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Tikvice sa mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni

Tikvice sa mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599640
Tikvice sa mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni
Fotografije: Valeria
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Tikvice sa mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni - tako sočne i divne, kao da su iz zbirke kulinarskih pesama"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 800 g
  • mlevena svinjetina - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • kisela pavlaka - 100 g, 20% mlečne masti
  • kačkavalj - malo
  • mladi luk - 1 - 2 stabljike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se iseku na male kocke. Pomešaju se sa masnoćom i solju i stavljaju da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Koristim kokosovo ulje bez mirisa. Za to vreme se mleveno meso lepo proprži.

Zatim se dodaje u omekšale tikvice zajedno sa lukom. Ostavila sam ih da se peku još 5 minuta.

Umutite jaja i pavlaku i smesu prelijte preko tikvica sa mlevenim mesom.

Sve dobro izmešati i sočno zapečeno jelo od tikvica kuvati još 10 minuta.

Na kraju se narenda kačkavalj i peče samo odozgo dok se tikvice sa mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni ne porumene.

Tokom sezone tikvica, obavezno isprobajte naše druge recepte za tikvice u rerni ili omiljene tikvice na grčki način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: