Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka na roštilju sa lukom i mirođijom

Pastrmka na roštilju sa lukom i mirođijom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pastrmka na roštilju sa lukom i mirođijom
Fotografije: Dora Grozeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Bacite 2 ribe na roštilj i imaćete zdrav obrok za samo 10-15 minuta"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 4 komada, očišćene
  • masnoća - 1 kašika, ulje
  • luk - 2 glavice
  • mirođija - 1 veza
  • limun - 1 komad
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pastrmku hladnom vodom. Osušite ih spolja i iznutra. Poprskajte ih sokom od limuna i lagano posolite. Premažite uljem 4 lista aluminijumske folije.

Mirođiju operite i otresite od vode, krupno iseckajte. Luk oljuštite, naseckajte na sitno i pomešajte sa mirođijom. Napunite pastrmke smesom i zatvorite ih. Stavite ribu na komade folije.

Spojite krajeve folije i umotajte ih u čvrsta pakovanja. Pecite na roštilju 15 minuta sa svake strane. Stavite pastrmku na tanjire i ukrasite kriškama limuna.

Ako volite pastrmku, probajte naše druge predloge za pastrmku na roštilju ili ovu ukusnu pastrmku u tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti