Način pripreme
Hajde da probudimo apetit!
Lično mogu da ih jedem i onako, samo sa hlebom, ali kao dodatak mesu ili jelu su neverovatne!
Može se praviti sa različitim ljutim papričicama, trebalo bi malo da se zapeku (ispuckaju), ja to radim u tiganju na šporetu. Pogodne su za zimnicu ako ih stavimo u tegle, ali se mogu i brzo jesti.
U teglu na dno stavite seckani beli luk, seckanu šargarepu, peršun i mirođiju, po želji, zatim papričice, opet mešavinu belog luka i peršuna/mirođije i opet papričice dok se tegla ne napuni.
Marinada:
U šerpu sipajte šolju vode, sirće, šećer, so i ulje. Stavite lonac na šporet da smesa provri. Nakon što se so i šećer istope, sipajte marinadu u tegle punjene pečenim ljutim papričicama. Odmah ih zatvorite i okrenite naopačke, a nakon što se ohlade, čuvajte na hladnom mestu.
Jasno je za direktnu konzumaciju, tako sam ih danas spremala. Sve proizvode pomešam u odgovarajuću posudu, napunim i ostavim da odstoje nekoliko sati, da se upoznaju sa začinima, da upiju marinadu.
Napomena: Papričice se izbodu drvenim štapićem za ražnjiće ili čačkalicom, može nožem ili viljuškom, pre nego što se stave u teglu ili posudu.
Želim vam čaroban dan i uživajte u mojim peckanim ljutim paprikama sa marinadom!