Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ukusna turšija u buretu

Ukusna turšija u buretu

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57117032
Ukusna turšija u buretu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
"Onovni zakon u kulinarstvu - najukusnija turšija se priprema u buretu!"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 2 kg sitne glavice (arpadžik)
  • paprike - 3 - 4 kg
  • bamija - 1/2 kg
  • paradajz - 1/2 kg zeleni
  • kupus - 3 glavice različitih boja
  • beli luk - 4 glavice, očišćeni čenovi
  • celer - 2 glavice
  • šargarepa - 6 komada
  • ljute paprike - 4 - 5 komada
  • voda - 4 l
  • sirće - 2 l
  • so - 6 kašičice
  • lovorov list - 2 - 3 komada + listovi viđnje po mogućnosti
  • biber - u zrnu
  • so
  • slačica - 3 - 4 kašike, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće prethodno očistiti, pri čemu oljuštite arpadžik od ljuske, šargarepu i celer isečete na kolutove, kupus iseckate, paprike isečete kao za đuveč, a ljute papričice na sitnije. Zeleni paradajz ostavite ceo.

Po želji možete probušiti povrće iglom. Pažljivo ga rasporedite u bure.

Skuvajte rasol od 4 litra vode, u koju se dodaje sirće i 6 kašičica soli. Čim provri dodati lovorov list, list višnje, biber u zrnu i 3-4 kašike slačice u prahu.

Dobro ohladite rasol pre nego što ga sipate u bure.

Pretače se 2-3 puta, nakon čega se čuva na suvom i hladnom mestu.

Pogledajte i zašto turšija pobeli, kada se zaustavlja kiseljenje turšije i koliko soli se stavlja u turšiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: