Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom i mocarelom

Patlidžan punjen mlevenim mesom i mocarelom

RalitsaRalitsa
Početnik
11125
Patlidžan punjen mlevenim mesom i mocarelom
Fotografije: Ralitsa
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Večera može izgledati ovako, ako odmah otrčite po patlidžan i mocarelu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • mleveno meso - 500 g (svinjetina, govedina ili mešavina)
  • paradajz sos - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • mocarela - 250 g zrela
  • so
  • biber
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan sam presekao na pola. Pravim dijagonalne rezove. Posolim ih i ostavim u malo vode 15 minuta da puste gorak sok.

Onda ih izdubljujem. Stavljam u nauljeni pleh u rernu da se peku na 180 stepeni dok malo ne omekšaju.

Izdubljeni deo patlidžana sam isekao na sitno. Luk i rendanu šargarepu prodinstam u tiganju dok ne omekšaju, pa dodam mleveno meso pa patlidžan.

Ponovo pržite i prelijte paradajz sosom. Začinim solju i biberom i sa malo dimljene aleve paprike.

Vadim čamce od patlidžana iz rerne. U njih stavljam fil i vraćam da se peče do kraja.

Na kraju posipam rendanom mocarelom odozgo kratko zapečem patlidžan punjen mlevenim mesom i mocarelom.

Pogledajte i kako da spremite patlidžan na italijanski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: