Način pripreme
Patlidžan se opere, raseče se po sredini (po dužini), izdubi se i sve se stavlja u cediljku, dobro se posoli i ostavlja se pola sata da se ocedi.
Nakon što se patlidžan ocedi, isplaknemo ga i sušimo kuhinjskim ubrusom. Unutrašnji deo patlidžana sečemo na sitno i kasnije zapržimo sa mlevenim mesom.
U tiganj stavljamo ulje i u njemu izdinstamo redom uz često mešanje: isečen patlidžan na sitno (unutrašnjost), narendanu šaragrepu, crni luk isečen na sitno, mleveno meso, isečen na sitno beli luk i peršun, ljutenicu, prstohvat soli i prstohvat šećera, promešamo nekoliko sekundi i sipamo smesu u tanjir.
U istom tiganju, ne perući ga i ne dodajući masnoću, zapečemo blago patlidžan sa svih strana.
Nakon što je patlidžan gotov, poređamo ga u pleh na papir za pečenje, punimo ga nadevom i zapečemo 10-15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Nakon što je gotov, vadimo ga iz rerne i serviramo.