Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom i ljutenicom

Patlidžan punjen mlevenim mesom i ljutenicom

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
1244698133
Patlidžan punjen mlevenim mesom i ljutenicom
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 3
20/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Ovaj sočni punjeni patlidžan će vam dolaziti u san svaku noć, ako ga ne probate što je moguće pre Recept ulazi u top 20 najukusnijih letnjih jela"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednje velika
  • mleveno meso - 300 - 350 g, začinjeno
  • ljutenica - 2 kašike, sitno samlevena
  • luk - 1 velika glavica, crni
  • šaragrepa - 1 komad
  • peršun - 4 - 5 struka
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • šećer - prstohvat
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, raseče se po sredini (po dužini), izdubi se i sve se stavlja u cediljku, dobro se posoli i ostavlja se pola sata da se ocedi.

Nakon što se patlidžan ocedi, isplaknemo ga i sušimo kuhinjskim ubrusom. Unutrašnji deo patlidžana sečemo na sitno i kasnije zapržimo sa mlevenim mesom.

U tiganj stavljamo ulje i u njemu izdinstamo redom uz često mešanje: isečen patlidžan na sitno (unutrašnjost), narendanu šaragrepu, crni luk isečen na sitno, mleveno meso, isečen na sitno beli luk i peršun, ljutenicu, prstohvat soli i prstohvat šećera, promešamo nekoliko sekundi i sipamo smesu u tanjir.

U istom tiganju, ne perući ga i ne dodajući masnoću, zapečemo blago patlidžan sa svih strana.

Nakon što je patlidžan gotov, poređamo ga u pleh na papir za pečenje, punimo ga nadevom i zapečemo 10-15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Nakon što je gotov, vadimo ga iz rerne i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: