Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Slano pecivo sa brašnom od leblebija

Slano pecivo sa brašnom od leblebija

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Slano pecivo sa brašnom od leblebija
Fotografije: Veronika Mihailova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pecivo sa brašnom od leblebija će biti hit na vašoj žurci"

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 150 g
  • kravlji maslac - 60 g
  • kačkavalj - 70 g
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno od leblebija - 120 g
  • seme suncokreta - sirovo za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite posudu, u nju stavite sitan sir i maslac. Treba da bude na sobnoj temperaturi.

Nakon toga izrendajte kačkavalj krupnije i dodajte. Odvojite jaje i dodajte samo belance.

Žumance stavite u čašu.

Nakon toga prosejte brašno sa leblebijama sa praškom za pecivo. Zamesite meko testo.

Na silikonskoj podlozi oklagijom razvijte testo debljine 10 mm.

Isecite slano pecivo nožem ili koristite kalupe. Poređajte ih u pleh, obložen papriom za pečenje. Oreko njih silikonskom četkom nanesite žumance i pospite semenom suncokreta.

Slano pecivo sa brašnom od leblebija pecite u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom na 160 stepeni 10-15 minuta.

Ako vam se dopada recept, probajte i naše predloge za domaće slano pecivo ili ovo hrskave slane štapiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: