Način pripreme
Oljuštite voće voće i uklonite semenke. Date mere težine su oljuštena jabuka i oljuštene kruške.
Isecite ih na sitno ili pustite da se samelju u blenderu, ali na srednjoj brzini, jer ne treba da bude kaša ili pire, već sitni komadići.
Preko njih iscedite 40 ml soka od limuna i pospite šećerom.
Na kraju dodajte cimet, promešajte i stavite u šerpu na šporet.
Kuvajte domaće slatko od krušaka 25 minuta na srednjoj vatri od trenutka kada provri, a zatim pojačajte vatru i mešajte 14-15 minuta ili do željene konzistencije.
Slatko odmah podelite u 3 male, čiste i suve tegle. Čvrsto zatvorite i okrenite poklopcima na dole.
Ostavite tako dok se tegle ne ohlade, pa čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Veoma delikatno i ukusno slatko od krušaka i jabuka. Ako niste ljubitelj cimeta, možete i da ga preskočite.
Ovo slatko od krušaka i jabuka sa cimetom savršeno je za mazanje prepečenih kriški hleba ili za dodavanje u razne mlečne deserte.
Pogledajte i kako da napravite ukusna domaća slatka od jabuka. A ako vam je još ostalo viška voća, pogledajte kako možete da osušite kruške.