Način pripreme
Meso isecite na komade. Crvena paprika se očisti od semena i iseče na komade.
Šargarepa se oljušti i iseče na tanke kolutiće, tikvice takođe na kolutove.
Pečurke isecite na četvrtine, a luk na četvrtine, a zatim svaki komad na još pola.
U tiganju zagrejte ulje i propržite komade govedine sa svih strana.
Izvadite meso na tanjir i ostavite po strani. U istom tiganju propržite pečurke sa preostalom masnoćom od prženja mesa.
Kada počnu da dobijaju braonkastu boju, dodajte jedan za drugim luk, papriku i šargarepu.
Dodajte beli luk i promešajte. Stavite meso, prženo povrće iz tiganja u kesu za pečenje. Prelijte vinom i začinite solju, biberom i alevom paprikom, lovorovim listom, majčinom dušicom.
Promešajte i zavežite kesu sa teletinom. Stavite u pleh i pecite na 220 stepeni 45 minuta.
Prilikom serviranja pospite peršunom.
Pogledajte još saveta o tome kako da napravite sočnu teletinu u rerni i mnogo sjajnih ideja šta da skuvate sa teletinom.