Način pripreme
Meso se očisti, ako je od plećke, od svih žila i masnoća. Opere se i osuši kuhinjskim ubrusom ili mekom pamučnom krpom bez dlačica.
Svi sastojci za takozvanu paklenu mešavinu se pomešaju u posudu, osim vina i skroba. Smesom se obilno namažu parčići mesa. Smesa je gusta i teška, lepi se po parčićima mesa. Stavljaju se u kesu za kuvanje i ostavljaju se 30 minuta u frižideru.
Nakon što je ohlađeno meso se vadi i dodaje se vino, ali tako da ne ispere marinadu, sipa se pažljivo sa strane kees, da lagano curi. Vezuje se.
Stavlja se u posudu za pečenje i ubacuje se u rernu zagrejanu na 200 stepeni dok tečnost ne uvri - to je oko 10-15 minuta.
Na kraju kuvanja skrob se razmuti u malo hladne vode i dodaje se u sos. Brzo se promeša. Peče se još 5-7 minuta. Izvadi se ohladi se i seče se na kriške.
Servirala sam pečenu teletinu sa tradicionalnim garnirungom od krompira na pari, prelivenih istoljenim maslacem. Posipa se solju i usitnjenim peršunom. Garnirung može i da je samo od povrća, po izboru je.
Originalan recept je za svinjsko meso, ali ja sam ga spremila sa telećim ribićem i rezulatat je sjajan.