Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Uskršnji venac sa susamom

Uskršnji venac sa susamom

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8221
Uskršnji venac sa susamom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
"Svaki praznik zaslužuje da se započne ovakvim vencem sa susamom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • susam - 100 g, zrna
  • sveže mleko - 250 ml
  • kondenzovano mleko - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad + žumance - 1 komad
  • maslac - 75 g kravlji ili margarin
  • kvasac - 30 g
  • đumbir - 1 kašičica
  • šećer - 75 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte u posudu, u sredini napravite rupu i sipajte pripremljeni kvasac koji ste prethodno pomešali sa malo toplog mleka i ostavili da se aktivira na toplom mestu.

Dodati ostatak mleka, 75 g susama, maslac, šećer, jaje, so i đumbir, dobro umesiti testo, poklopiti i ostaviti da naraste.

Od testa napraviti 3 trake dužine oko 50 cm, isplesti ih u pletenicu, oblikovati kao venac na nauljenom plehu i ostaviti da se ponovo diže.

Ukrsršnji venac premažite mešavinom žumanca i kondenzovanog mleka, pospite preostalim susamom i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.

Poslužite venac sa susamom na Uskršnje jutro sa mlekom ili kafom i uskršnjim jajima poređanim u sredini na papirnoj čipkastoj salveti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: