Način pripreme
Piletinu isecite na krupnije komade. Zatim posolite i pospite biberom i sipajte u posudu sa 3 kašike ulja. Ostavite piletinu oko sat vremena da se marinira.
U tiganju zagrejte masnoću i stavite zalogaje prethodno uvaljane u brašno. Pržite dok se potpuno ne skuva sa svih strana.
Zalogaji se zatim ocede na kuhinjskoj rešetki sa papirom ispod.
Zagrejte ulje i pržite pečurke dok ne omekšaju.
Posolite i pobiberite, sipajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta da ispari deo tečnosti.
Dodajte pavlaku i dinstajte na laganoj vatri.
Dobro promešajte sos za prirodne pržene pileće zalogaje, pospite sitno seckanim peršunom.
Prženi pileći zalogaji sa sosom od pečuraka i pavlake su spremni.
Isprobajte naše druge recepte za piletinu sa pečurkama i piletinu sa pavlakom.