Način pripreme
Istopite 100 g čokolade zajedno sa maslacem i ostavite da se smesa ohladi.
Umutite jaja sa šećerom.
U posudi pomešajte brašno, kakao, seckanu preostalu čokoladu i mlevene orašaste plodove, dodajte jaja, vanilin šećer i čokoladnu smesu i promešajte.
U kalup (20×20) stavite papir za pečenje, premažite ga uljem i sipajte dobijeno testo.
Čokoladni kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za krem, umutite žumanca sa šećerom i zagrejte smesu na pari.
Mešajte dok se ne zgusne, dodajte vino i ostavite da se smesa ohladi. Zatim dodajte maskarpone (na sobnoj temperaturi) i umutite dok ne postane vazdušast krem.
Isecite koru za pangialo na kvadrate, stavite krem i odozgo 1-2 kašičice slatka od borovnica.
Recept za pangialo sa maskarponeom i slatkom od borovnice je prilagođen sa bloga Jabuka sa cimetom.
Pogledajte i šta je Zukoto. Ako ste gladni za još italijanskih slatkiša, onda bi ova torta Kapreze trebala zadovoljiti vašu želju.