Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Pangialo sa maskarponeom i slatkom od borovnica

Pangialo sa maskarponeom i slatkom od borovnica

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5071682k
Pangialo sa maskarponeom i slatkom od borovnica
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Pangialo sa maskarponeom i slatkom od borovnica je desert o kome potajno maštate cele nedelje"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 100 g
  • crna čokolada - 130 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 70 g
  • kakao - 1 kašika
  • orašasti plodovi - 50 g mleveni (lešnici, orasi i bademi)
  • vanilin šećer - 10 g
  • za krem
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 70 g
  • maskarpone - 500 g
  • vino marsala - 2 kašike
  • slatko od borovnica - za posluživanje
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite 100 g čokolade zajedno sa maslacem i ostavite da se smesa ohladi.

Umutite jaja sa šećerom.

U posudi pomešajte brašno, kakao, seckanu preostalu čokoladu i mlevene orašaste plodove, dodajte jaja, vanilin šećer i čokoladnu smesu i promešajte.

U kalup (20×20) stavite papir za pečenje, premažite ga uljem i sipajte dobijeno testo.

Čokoladni kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Za krem, umutite žumanca sa šećerom i zagrejte smesu na pari.

Mešajte dok se ne zgusne, dodajte vino i ostavite da se smesa ohladi. Zatim dodajte maskarpone (na sobnoj temperaturi) i umutite dok ne postane vazdušast krem.

Isecite koru za pangialo na kvadrate, stavite krem i odozgo 1-2 kašičice slatka od borovnica.

Recept za pangialo sa maskarponeom i slatkom od borovnice je prilagođen sa bloga Jabuka sa cimetom.

Pogledajte i šta je Zukoto. Ako ste gladni za još italijanskih slatkiša, onda bi ova torta Kapreze trebala zadovoljiti vašu želju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: