Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa bundevom, pomorandžom i čokoladom

Čizkejk sa bundevom, pomorandžom i čokoladom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Čizkejk sa bundevom, pomorandžom i čokoladom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Fantazija ukusa je ovaj čizkejk sa bundevom, pomorandžom i čokoladom - nadam se da ćete imati priliku da ga napravite"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks sa kakaom - 300 g
  • lešnici - 50 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • kafa - 2 kašike, mlevena
  • jaja - 1 komad
  • za krem od sira
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 250 g
  • krem sir - 125 g
  • kondenzovano mleko - 150 g
  • pire od bundeve - 400 g /pripremljeno od 1 pečene bundeve/
  • šećer
  • cimet
  • đumbir
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • pomorandža - sok i kora od 1/2 komada
  • cimet - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • za ukrašavanje
  • čokoladna glazura
  • čokoladne kapi
  • pomorandža - 1 komad
  • čokoladne kuglice
  • komadići čokolade
  • menta - sveža
  • biljna masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu prepolovim po dužini, izvadim semenke, stavim u tepsiju, posipam smeđim šećerom, cimetom i đumbirom i pečem dok ne bude gotova.

Čekam da se potpuno ohladi i napravim pire. Po potrebi, propasirajte pire od bundeve kroz cediljku.

Pripremanje kore

Keks sameljem u blenderu i stavim u posudu, dodam istopljeni maslac, mlevene lešnike, kafu i jaje. Smesu promešam i stavim u kalup sa obodom, poravnam i pečem u rerni 10 minuta na 170 stepeni.

Pripremanje krema od sira

U posudi umutite maskarpone, pavlaku, krem sir, kondenzovano mleko i šećer dok ne postanu vazdušast krem. Postepeno dodajte jaja jedno po jedno, muteći posle svakog. Mešam dok se ne dobije jednolična smesa, dodajem pire od bundeve, sok i koru pomorandže, đumbir i cimet.

Smesu sipam na koru od keksa, poravnam i pečem čizkejk na 170 stepeni 70-80 minuta. Zatim ostavljam otvorena vrata rerne dok se kolač potpuno ne ohladi.

Čizkejk od bundeve, sada već ohlađen, ukrašavam čokoladnom glazurom /istopljenom čokoladom na pari sa malo biljne masnoće/, čokoladnim kapljicama i kuglicama, komadićima pomorandže i čokolade, svežom mentom i štapićima cimeta za raskoš.

Pogledajte još ideja za čokoladni čizkejk i saznajte više o pravljenju kore za čizkejk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: