Način pripreme
Bundevu prepolovim po dužini, izvadim semenke, stavim u tepsiju, posipam smeđim šećerom, cimetom i đumbirom i pečem dok ne bude gotova.
Čekam da se potpuno ohladi i napravim pire. Po potrebi, propasirajte pire od bundeve kroz cediljku.
Pripremanje kore
Keks sameljem u blenderu i stavim u posudu, dodam istopljeni maslac, mlevene lešnike, kafu i jaje. Smesu promešam i stavim u kalup sa obodom, poravnam i pečem u rerni 10 minuta na 170 stepeni.
Pripremanje krema od sira
U posudi umutite maskarpone, pavlaku, krem sir, kondenzovano mleko i šećer dok ne postanu vazdušast krem. Postepeno dodajte jaja jedno po jedno, muteći posle svakog. Mešam dok se ne dobije jednolična smesa, dodajem pire od bundeve, sok i koru pomorandže, đumbir i cimet.
Smesu sipam na koru od keksa, poravnam i pečem čizkejk na 170 stepeni 70-80 minuta. Zatim ostavljam otvorena vrata rerne dok se kolač potpuno ne ohladi.
Čizkejk od bundeve, sada već ohlađen, ukrašavam čokoladnom glazurom /istopljenom čokoladom na pari sa malo biljne masnoće/, čokoladnim kapljicama i kuglicama, komadićima pomorandže i čokolade, svežom mentom i štapićima cimeta za raskoš.
Pogledajte još ideja za čokoladni čizkejk i saznajte više o pravljenju kore za čizkejk.