Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta sa musom od manga, malinama i želeom od jagoda

Torta sa musom od manga, malinama i želeom od jagoda

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Torta sa musom od manga, malinama i želeom od jagoda
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Super ukusna i spektakularna ponuda, dostojna kuhinje majstorskog kuvara"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 70 g
  • pečeni pistaći - 70 g, mleveni
  • univerzalno brašno - 10 g
  • maslac - 15 g istopljen
  • Preliv za kore
  • bela čokolada - 60 g
  • slatka pavlaka - 15 g
  • pečeni pistaći - 50 g, mleven
  • Mus od maline
  • maline - 300 g
  • šećer - 50 g
  • sok od limuna - 15 ml
  • želatin - 5 g
  • voda - 30 ml, hladna
  • slatka pavlaka - 200 ml (ohlađena)
  • Mango mus
  • mango - 300 g pire ili voće
  • šećer - 50 g
  • želatin - 5 g
  • hladna voda - 30 ml
  • slatka pavlaka - 200 ml (ohlađena)
  • žele od maline
  • maline - 120 g
  • šećer - 30 g
  • želatin - 2 g
  • voda - 15 ml
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Za pripremu kore:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh prečnika 20 cm namažite masnoćom i pokrijte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja i šećer. Mutite 10 minuta dok ne dobijete gustu smesu.

Postepeno dodajte pistaći sa brašnom i otopljenim maslacem i nastavite da mutite. Sipajte testo u pleh i ostavite u rerni oko 15-17 minuta dok ne porumeni.

Izvadite iz rerne i ostavite u plehu da se ohladi oko 5 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.

Za sos od malina:

Pripremite sos od malina tako da ima vremena da se ohladi pre nego što napravite mus od malina.

U manju šerpu stavite maline, šećer i sok od limuna na srednju vatru do ključanja i kuvajte još 5 minuta. Sklonite šerpu sa vatre i procedite tečnost da uklonite semenke. Ostavite da se ohladi dok pripremate želatin.

Rastvorite želatin u 2 kašike vode i ostavite da nabubri 5-10 minuta. Dodajte nabubreli želatin u topli sos od malina i mešajte dok se ne rastvori. Ostavite smesu da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za sloj sa pistaćima i belom čokoladom:

Stavite čokoladu i pavlaku u malu posudu otpornu na toplotu i otopite je na pari. Kada se čokolada otopi sklonite sa vatre i dodajte mleveni pistaći.

U obruč za tortu prečnika 20 cm stavite koru sa pistaćijem, premažite smesom od bele čokolade i pistaćija i ostavite u frižideru da se stegne.

Za mus od maline:

Umutite ohlađenu pavlaku, dodajte ohlađeni sos od malina i mutite dok ne postane homogeno. Umućenu smesu prelijte preko torte i ostavite u frižideru 30 minuta.

Za mus od manga:

Mango oljuštite i isecite na komade, umutite blenderom dok ne postane pire, dodajte šećer i umutite dok ne postane homogena smesa.

Rastvorite želatin u 2 kašike vode i ostavite da nabubri 5-10 minuta.

Stavite na tihu vatru dok ne postane tečan, a zatim dodajte u pire od manga. Umutite ohlađenu pavlaku i dodajte je smesu od manga, mutite dok ne postane homogena smesa i prelijte preko torte. Ostavite u frižideru 4 sata ili preko noći.

Za žele od jagode:

Stavite jagode i šećer u šerpu na srednju vatru dok ne provri i kuvajte još 2 minuta. Uklonite sa vatre i procedite kroz cediljku. Rastvorite želatin u kašičici vode i ostavite da nabubri 5 minuta. Dodajte želatin u toplu tečnost od jagode i dobro promešajte.

Ostavite smesu da se ohladi i prelijte je preko torte. Ostavite tortu u frižideru još 2-3 sata pre serviranja.

Takođe naučite kako da napravite krokan za torte, kako da napravite figure za torte ili pročitajte naše savete za savršeno ukrašavanje torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: