Način pripreme
Bataci se se operu i stave u duboku šerpu sa oko 3 litra hladne vode, kašičicom soli i nekoliko zrna bibera. Kuvajte dok meso ne bude gotovo.
Kuvani pileći bataci se očiste od kostiju i meso sa seče na komade, bujon se procedi i vrati na šporet da proključa.
Krompir, šargarepu i cvetove brokolija isecite na kockice, luk i čenove belog luka iseckajte.
U tiganju zagrejte ulje i na njemu prodinstajte luk, šargarepu i na kraju krompir. Brašno se dodaje da se prži, pa se proređuje sa malo pilećeg bujona.
Sve se prebacuje u lonac sa bujonom i posle kuvanja deset minuta dodaju se brokoli i piletina.
Nakon što se supa od piletine i brokolija krčka još 15 minuta na šporetu, isključite vatru i dodajte izgnječenie čenove belog luka, majoran, so i biber po ukusu.
Ako vam se sviđa ova pileća supa, obavezno probajte naše recepte za pileću supu sa rezancima ili našu klasičnu pileću supu.