Način pripreme
Luk se očisti, opere i sitno isecka.
Pečurke se očiste od drški, dobro operu i iseku na kriške koje nisu mnogo tanke, jer će se skupiti tokom obrade.
Stavite luk, pečurke i ulje u dublji tiganj sa nelepljivim premazom.
Pržite na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok luk ne porumeni. Vatra ne bi trebalo da bude jaka, jer će povrće brzo izgoreti.
Nakon što se povrće proprži, dodajte paradajz pire i dobro promešajte.
Sos kuvajte još 10 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje, pa dodajte začin za testeninu i so, dobro promešajte i sklonite sa ringle.
Stavite 2, 5 l vode u lonac, dovedite je do ključanja, pa dodajte integralne makarone.
Kuvajte 15 minuta da budu dobro kuvane i ne tvrde, povremeno mešajući dok se kuvaju, pa sklonite sa ringle i ocedite vodu.
Makarone se nekoliko puta isperu toplom vodom, zatim se voda veoma dobro ocedi.
Skuvane makarone sipajte u šerpu i prelijte paradajz sosom.
Integralne makarone dobro promešajte i ostavite da se upijaju sos 10 minuta.
Pogledajte još šta je integralni hleb i saznajte zašto su proizvodi od celog zrna tako dobri.