Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Pršuta»File Elena za dugu upotrebu

File Elena za dugu upotrebu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
File Elena za dugu upotrebu
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Odličan domaće pripremljeni file za vino tokom zime."

Potrebni sastojci

  • kontrafile - 4 kg
  • krupna so - 2 pakovanja po 2 kg
  • biber - 10 g
  • aleva paprika - 100 g
  • ljuta aleva paprika - 10 g
  • čubar - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isecite kontrafile na nekoliko delova, uklonite masnoću i opne.

Potopite ga u vodu na oko sat vremena. Osušite komade filea i stavite ih u duboku posudu, zakopajte ih krupnom morskom solju na12 sati.

Kada istekne vreme, operite filee i osušite ih.

U tanjiru pomešati sve začine i uvaljajte meso, pritiskajući da se lepo zalepe svi začini.

Napravite rupu u svakom komadu i umetnite kuku. Okačite sve filete na hladnom, suvom, dobro provetrenom mestu.

Za otprilike 10 do 15 dana sušeni file Elena je spreman za konzumiranje. File po želji isecite nožem na tanke komade ili specijalnim sekačem za kobasice radi estetskog izgleda.

Usisajte ih vakuum mašinom i stavite u frižider ili zamrzivač.

Odličan domaće pripremljen file za vino tokom zime.

Pogledajte i kako se čuva file Elena i koji začini se stavljaju na file Elena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: