Način pripreme
Stavite kvasac u posudu zajedno sa zagrejanim mlekom, kašikom šećera i kašikom brašna. Ostavite na toplom desetak minuta dok se ne aktivira.
Umutite dva jaja i jedno belance sa preostalim šećerom. Dodajte vanilu, rum, koru limuna i kiselu pavlaku.
Nakon kratkog mućenja dodajte aktivirani kvasac. Prosejte brašno i dodajte ga kašiku po kašiku, naizmenično sa istopljenim maslacem. Umesite srednje tvrdo testo, oblikujte ga u kuglu, ostaviti da naraste u nauljenoj posudi i pokrijte pamučnom krpom.
Ostavite ga na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu. Naraslo testo podelite na 10 loptica jednake veličine. Svaka loptica se umotava i oblikuje u dugačak fitilj.
Fitilji se umotavaju dva po dva i oblikuju kao đevrek. Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, razmaknute i ostavite da se ponovo dižu, pokrivene krpom, oko 15 minuta.
Narasle milibrot đevreke premažite preostalim žumancetom i pospite kristal šećerom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta.
Pogledajte i kako da napravite kuvane đevreke i ukusni milibrot rolat.