Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Milibrot đevreci sa pavlakom

Milibrot đevreci sa pavlakom

Milibrot đevreci sa pavlakom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Uskršnji kolač može da napravi svako, ali da li ste ikada probali da pravite sočne đevreke sa pavlakom - neverovatni su."

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • sveži kvasac - 1/2 kocke
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • kisela pavlaka - 60 g
  • maslac - 60 g
  • limun - 1 komad, samo kora
  • rum - 2 kašike
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac u posudu zajedno sa zagrejanim mlekom, kašikom šećera i kašikom brašna. Ostavite na toplom desetak minuta dok se ne aktivira.

Umutite dva jaja i jedno belance sa preostalim šećerom. Dodajte vanilu, rum, koru limuna i kiselu pavlaku.

Nakon kratkog mućenja dodajte aktivirani kvasac. Prosejte brašno i dodajte ga kašiku po kašiku, naizmenično sa istopljenim maslacem. Umesite srednje tvrdo testo, oblikujte ga u kuglu, ostaviti da naraste u nauljenoj posudi i pokrijte pamučnom krpom.

Ostavite ga na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu. Naraslo testo podelite na 10 loptica jednake veličine. Svaka loptica se umotava i oblikuje u dugačak fitilj.

Fitilji se umotavaju dva po dva i oblikuju kao đevrek. Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, razmaknute i ostavite da se ponovo dižu, pokrivene krpom, oko 15 minuta.

Narasle milibrot đevreke premažite preostalim žumancetom i pospite kristal šećerom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta.

Pogledajte i kako da napravite kuvane đevreke i ukusni milibrot rolat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:
.