Način pripreme
Brokoli naseckajte na male ili ružice srednje veličine.
Operite kuvajte otprilike 10 minuta u ključaloj posoljenoj vodi. Ružice ne treba da budu skroz mekane, zato pazite da ih ne prekuvate.
Možete napraviti brokoli i na pari za 15-20 minuta, što je bolja opcija ukoliko imate takav uređaj.
Za pohovanje za tempuru umutite žumance sa solju i šećerom, posle sipajte vodu i lepo izmešajte. U delovima sipajte brašno sa praškom za pecivo uz neprestano mućenje metalnom žicom za mućenje.
Dodajte izmrvljeni led i ponovo mešajte dok ne postane homogeno.
Ovo pohovanje treba da bude ledeno hladno, zato ukoliko brokoli još nije gotov, stavite ga u frižider do momenta prženja.
Na jakoj vatri zagrejte više ulja u dubokom tiganju.
Umačite brokoli u tempurui ubacujte u tiganj da se prži.
Ova vrsta pohovanja ne iziskuje dostizanje tamno zlatne boje.
Ne treba da se prži više brokolije u isto vreme da ne bi spadala temperatura ulja.
Ukoliko pohovanje počne da se zagreva, stavite unutra kockicu leda, poželjno je da bude velika da se ne bi brzo istopila i razvodnila konzistenciju tempure.
Vadite gotov pohovani brokoli na papirni ubrus, posle prebacite na poslužavnik i poslužite sa omiljenim sosom. Ja sam ga servirala sa Romesko sosom.
Prijatno sa mojim brokolijem tempurom.
Ne propustite da vidite još ukusnih predloga brokoli u rerni i saznajte šta nam daje brokoli.