Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gnezda»Mamina gnezda sa jajetom i mlevenim mesom

Mamina gnezda sa jajetom i mlevenim mesom

InaIna
Pomoćnik kuvara
133108
Mamina gnezda sa jajetom i mlevenim mesom
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Mama ih zna od bake, ja od mame... i tako generacije odrastaju uz ukusne poslastice poput ovih gnezda sa mlevenim mesom i jajima."

Potrebni sastojci

  • Za pire
  • krompir - 2 kg
  • sveže mleko - 150 ml
  • so
  • biber
  • Za gnezda
  • mleveno meso - 300 g
  • jaja - 6 komada
  • kečap
  • mocarela - 1 pakovanje, rendana
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun - suvi
  • mirođija - suva
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte i izgnječite sa svežim mlekom, solju i biberom po ukusu dok ne postane pire. Kašikom ga oblikujte u krug u plehu.

Kupio sam začinjeno mleveno meso i napravio male plosnate ćuftice. Stavio sam ih na krugove pirea i malo ih pritisnula. Pospite solju, biberom, alevom paprikom, selenom, mirođijom i peršunom. Pecite 40 minuta na 180 stepeni.

Za to vreme skuvao sam jaja do tvrdo kuvanaoih i oljuštio ih. Presečena su na pola kroz sredinu.

Izvadio sam pleh i stavio kečap na gnezda od mlevenog mesa. Zatim sam dodao pola jajeta i posuo rendanom mocarelom.

Pecite mamina gnezda sa jajetom i mlevenim mesom 15 minuta.

Pogledajte i kako pravilno začiniti mleveno meso, kao i kako napraviti domaće mleveno meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: