Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu

Uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4881512k
Uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Za ovu Novu Godinu probajte jednu drugačiju bundevaru, koja je neverovatno ukusna i aromatična."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje od 500 g
  • bundeva - 1 kg
  • orasi - 160 g
  • kokosovo ulje - 160 g
  • suvo grožđe - 150 g
  • konjak - 100 ml
  • cimet - 2 kašičice
  • kora limuna - od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i ogulite bundevu. Izrendajte je na krupno rende. Namočite suvo grožđe u konjaku na sat vremena.

U narendanu bundevu dodajte orahe (sitno naseckane), kokosov šećer, oceđeno suvo grožđe, cimet i narendanu koru limuna. Dobro izmešajte.

Namažite 2 kore istopljenim kokosovim uljem, stavite ih jednu na drugu, stavite nekoliko supenih kašika nadeva u jedan kraj po dužini i uvijte u rolat.

Poređajte u oblik puža u okruglu tepsiju podmazanu sa malo kokosovog ulja. Ponovite dok se kore ne potroše.

Odozgo bundevaru namažite sa malo kokosovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom otprilike 40 minuta.

Ova uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu je veoma ukusna i aromatična. Savršena novogodišnja poslastica, koju možete napraviti zajedno sa novogodišnjom pitom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: