Način pripreme
Stavite belanca u suvu posudu i mutite mikserom prvo na niskom stepenu dok se ne formira pena. Nakon toga pojačajte temperaturu, postepeno dodavajući šećer.
U drugoj posudi prosejte zajedno nekoliko puta brašno od oraha i šećer u prahu.
U umućena bečanca dodajte 2-3 puta suvu smesu mešajući špatulom ili na nižem stepenu miksera.
Tepsiju obložite papirom za pečenje. Gotovu smesu napunite u špric i špricajte makaronse na pripremljenoj tepsiji. Kada su svi makaronsi gotovi, istupkajte tepsiju odozdo nekoliko puta kako bi izašao vazduh iz njih.
Ostavite tepsiju na makar 30 minuta na sobnoj temperaturi dok francuski makaronsi ne počnu da hvataju koricu. Po želji pospite šećernim mrvicama.
Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 10-12 minuta. Izvadite ih an rešetku dok se ne ohlade.
Napravite krem za slepljene kolačiće. Za taj cilj zagrejte pavlaku i kafu, ali bez uzaviranja.
Dobro izmešajte i u njih dodajte čokoladu naseckanu na male kockice zajedno sa maslacem. Sklonite sa ringle i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Gotov krem ostavite na hladnom da se stegne, nakon čega njime slepite makaronse.
Francuske makaronse sa orasima čuvajte u kutijama u frižideru.
Pogledajte još top 11 saveta za pravljenje francuskih makaronsa.