Način pripreme
Čeri paradajz dobro operite, isecite na polovine i uklonite mesnati deo. Poređajte ih u posudu za dehidrator.
U drugu posudu dehidratora stavite oprane pečurke očišćene od drški i nasečene na kolutiće.
Čeri paradajz i pečurke se suše 8 sati na 70 stepeni.
Suve pečurke prelijte marinadom od 100 ml maslinovog ulja pomešanog sa origanom i bosiljkom, pa ostavite da odstoje 2 sata.
Paradajz operite, ogulite i izmiksajte u pire u blenderu.
Sipajte u nelepljivi tiganj, dodajte 50 ml maslinovog ulja i kuvajte 40 minuta na srednjoj vatri uz povremeno mešanje, zatim dodajtezačin za testeninu i so, dobro promešajte i sklonite sa vatre.
Stavite 2, 5 litra hladne vode u šerpu. Pustite da provri, a zatim dodajte integralne špagete i kuvajte 10 minuta. Skinite sa vatre i dobro isperite toplom vodom.
Špagete poređajte na tanjir za serviranje, prelijte paradajz sosom, pa dodajte sušeni čeri paradajz i marinirane suve pečurke.
Jedite ukusne veganske integralne špagete sa sušenim paradajzom i pečurkama bez osećaja krivice.