Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi prhko testo?

Kako se pravi prhko testo?

NikiNiki
Guru
211
Kako se pravi prhko testo?

Prhko testo ovih dana sve više domaćica koristi u različite svrhe. Prilično se lako priprema i ne morate čekati da naraste kao obično testo.

Od prhkog testa mogu da se spremaju i slatki i slani proizvodi, od torti do raznih pita.

Jedna od najvažnijih stvari koje treba znati o pripremanju prhkog testa je da svi sastojci za njega treba da budu hladni.

Brašno mora biti suvo. Proizvodi od prhkog testa treba da se peče u suvom plehu. Pre nego što pređemo na pečenje, testo moramo premazati žumancem. Proizvodi sa ovim testom se peku na temperaturi od 220 do 250 stepeni.

Razvijanje testa se obavlja samo u jednom pravcu.

Pripremanje prhkog testa

Potrebne namirnice:

Brašno - 300 g

Sveže mleko - 30 g

Maslac - 150 g

šećer u prahu - 70 g

So - 1 prstohvat

Način pripreme:

Prosejte brašno u posudu, dodajte so i šećer u prahu. Dodajte maslac isečen na kockice.

Prstima trljajte namirnice dok ne dobijete mrvice. Umesite mrvičasto testo, pokrijte ga prozirnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.

Od ovog trenutka ostavljamo vama improvizaciju u upotrebi testa, ali ćemo vam i pomoći sa nekim idejama za:

- voćnu pitu;

- pitu s jabukama;

- slanu pitu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni