Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri sa parmezanom i semenkama

Krekeri sa parmezanom i semenkama

KrisiKrisi
Šegrt
4512142
Krekeri sa parmezanom i semenkama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Cela gomila krekera sa parmezanom i semenkama - savršeni za meze uz vino, savršeni u svako doba, za piknik ili za put u kolima."

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 150 g
  • integralno brašno - 75 g
  • kukuruzno brašno - 75 g
  • čia - 50 g
  • semenke - 50 g, miks ili beli susam
  • mlaka voda - 210 ml
  • parmezan - 60 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • semenke - za posipanje po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipamo tri vrste brašna, so, šećer, prašak za pecivo i lepo promešamo.

Pravimo udubljenje, dodajemo preostale sastojke i zamesimo testo.

Ostavljamo da stoji 15 minuta.

Podelimo na 4 dela.

Svaki deo razvučemo na tanku koru, od koje sečemo male kockaste ili pravougaone krekere.

Poređamo u odgovarajući pleh, obložen papirom za pečenje.

Uz pomoć četke namažemo vodom i posipamo semenkama po izboru.

Pečemo krekere sa parmezanom i semenkama u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: