Način pripreme
Prosejte brašno sa solju. U njega dodajte umućena jaja sa mlekom i uljem. Dodajte kvasac rastvoren u šećeru i mleku. Zamesite srednje meko i elastično testo. Ostavite na 10 minuta da odstoji.
Podelite testo na tri dela. Jedan deo ostavite za centar pogače. Jedan deo podelite na još tri dela. Treći veliki deo razvucite u pravougaonik. Namažite uljem i uvijte u rolat. Malo ga razvucite da bude iste debljine.
Stavite ga u namazan pleh. Tri manja dela razvucite i stavite jedan preko drugog, namažite ulje (poslednju nemojte). Isecite na male trouglove. Na svakom trouglu napravite prorez i kroz njega provucite vrh trougla.
Napravite sve trouglove i poređajte jedan do drugog na rolate u plehu. Od preostalog testa napravite lopticu i stavite je u sredini. A od drugog napravite fitilj i uvijte oko loptice u sredini. Ostavite da nadođe, namažite jajetom sa malo ulja. Pecite na 200 stepeni 40 minuta.
Pet minuta pre nego što pogača bude gotova izvadite je i stavite ukrase, namažite umućenim belancem. Vratite ponovo i pecite. Izvadite i namažite maslacem. Uvijte u čistu krpu. Ukras je od brašna, soli, skroba i vode.