Način pripreme
Najpre krenuti sa pripremom biskvita, prvo mutiti mikserom belanca sa šećerom, potom dodati ostale sastojke naizmenično i bez miksera. Uliti masu u kalup i peći dok biskvit ne bude gotov na 170 stepeni oko 40 minuta.
Pošto biskvit bude pečen, ostaviti ga da se potpuno ohladi i od njega izrezati 3 kore.
Žuti fil napraviti tako što stavite da zakuva mleko sa koricom limuna, potom koricu izvadite i bacite. U sudu gde će fil na kraju biti ohladiti tako što ćete ga staviti u frižider ili zamrzivač.
Umutiti žumanca i ostale sastojke za žuti fil osim bele čokolade i maslaca.
Žumanca ubaciti u mleko, mešati konstantno i kada provri dovoljno je mutiti jos nekih 10-15 sekundi, kako bi se žumanca termički obradila.
Potom izručiti fil u onu hladnu posudu, kako bi se prekinuo proces obrade žumanca, dodati belu čokoladu i mutiti jako sve dok se masa ne ujednaći, potom kašiku po kašiku dodati i maslac (sobne temperature, najpre malo izrađen mikserom).Ostaviti fil da se hladi.
Fil od malina napraviti tako što ćete prokuvati maline i šećer kada provri dodati vodu i gustin prethodno sjedinjen da nema gromuljica. Sve mutiti konstantno par sekundi. Potom skinuti sa šporeta i dodati maslac. Mešati dok se ne istopi. Filovati hladan biskvit.
Filovanje: kora, fil od malina.....ostaviti da se ohladi žuti fil, druga kora fil od malina, žuti fil. Staviti tortu sa malinama u frižider na hlađenje celu noć ili par sati.
Beli fil napravti tako što izmiksate krem sir, šećer i limun, potom dodavati kašiku po kašiku prethodno umućene slatke pavlake za šlag bez miksera.
Nafilujte tortu i ukrasite po želji.
Moja nežna malina torta za krštenje je gotova!
Napomena: Belanca koja vam ostanu možete iskoristiti za pripremu nekih drugih jela.